Eksklusiv premiere på nyt soloprojekt fra Lennart Ginman


Vinterjazz 2016 præsenterer eksklusiv premiere på nyt soloprojekt fra Lennart Ginman. Det finder sted i DR Koncerthusets koncertsal inden koncerten med Concha Buika den 21. februar (adgang med samme billet).

Forvent processeret kontrabas, klassiske trommemaskiner, filtre, loop-pedal og rigeligt med effekt-pedaler, når bassisten og komponisten Lennart Ginman denne aften præsenterer os for sit nye soloprojekt: gInMaN sOlO –bOx AnD bAsS

Musikken næres af autonomi og ubundethed. Kompositioner og lyd skulptureres i nuet, og vokser frem som en sten, der formes, udfordres og tilhugges. Ingen lyde er pre-programmerede, samplede eller pre-indspillede.

Ideer udvikler sig til kompositioner og lader sig føde af mørket, – Måske som et lille repeteret, eftertænksomt og minimalistisk rytmisk mønster som udvikler sig til et stærkt forrevet, manipuleret og abstrakt lydlandskab. Under skabelsens egen logik vokser musikken frem, lader sig materialisere i en ny klanglig form og føjer sig til rækken af ukendte selvfølgeligheder.

Melankoliens mørke og længslens bittersødme er det altid tilstedeværende dna i Ginmans musik. Et dna som også afspejler Ginmans finske rødder og hans kærlighed til Edgar Allan Poes digte. Soloformatet er en så krævende form, at det uden tvivl vil aftvinge nye sider af Ginmans talent.

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer
CONCHA BUIKA (ES) + SUPPORT: LENNART GINMAN solo
Søndag den 21. februar, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
Køb billet: www.burl.nu/51iiej

 

Om Lennart Ginman

Som en af Danmarks mest respekterede bassister, har Lennart Ginman opbygget et imponerende musikalsk CV, som omfatter mange toneangivende projekter og bemærkelsesværdige samarbejder med mange af musikkens mest indflydelsesrige artister.

Lennart Ginman er også en højt værdsat komponist og producer indenfor den moderne samtidsmusik, og arbejder med flere førende kunstnere indenfor pop, rock, jazz og den alternative hiphop scene. Han har modtaget utallige priser, Grammyer og hædersbevisninger for hans nutidige fortolkning af moderne sangskrivning, hvor han med stor succes formår at kombinere den elektroniske og den akustiske musik i hans helt eget mørke, stemningsfulde og filmiske lydunivers.

Ginmans kontrabasspil har været et vigtigt omdrejningspunkt for mange førende jazzartister, og har prydet live-optrædener for en bred vifte af prestigefyldte kunstnere. Herunder: Lee Konitz, Kirk Lightsey, Johnny Griffin, Doug Raney, Chris Cheek, Harry “Sweets” Edison, Scott Hamilton, Benny Golson, Jim McNeely, Sigurdur Flosason, Horace Parlan og Kenny Werner. Ginman kan høres på den danske musikscene med bl.a. Palle Mikkelborg, Dicte, Cæcilie Norby, GinmanBlachmanDahl, Uffe Steen Trio, Sinne Eeg, Ginman/Eivør og Carsten Dahl Trio.

Foruden sit samarbejde med andre artister har Ginman prioriteret tiden til at producere seks albums i eget navn med egne tekster og musik. Hans seneste og meget kritikerroste album ’The Color Of Dark’ med Ginman/Eivør udkom sidste år på Sony Music.