Vinterjazz 2016 offentliggør samlet program


Årets første store jazzfestival finder sted den 5.-28. februar. Det trykte program udkommer fredag den 15. januar og kan afhentes gratis på Vinterjazz-spillestederne og udvalgte biblioteker landet over.

Vinterjazz 2016 er udvidet med en uge i forhold til de tidligere år. I alt medvirker mere end 100 spillesteder og 22 uafhængige arrangører, som præsenterer et mangfoldigt program med godt 600 koncerter i løbet af februar.

Det trykte program indeholder omtaler af alle internationale og danske highlights, særlige koncertrækker, et stort portræt af Svend Asmussen og den samlede spillesteds- og koncertoversigt. Det komplette program er selvfølgelig også tilgængeligt i koncertoversigten på www.jazz.dk.

 

Internationale og danske hovednavne

Vanen tro for Vinterjazz kan man opleve flere af festivalens hovednavne flere steder i landet: Den polske trompetist Tomasz Stanko står i spidsen for et nyt projekt med et inspirerende hold af yngre kræfter fra den europæiske jazz- og improvisationsmusik både Odense og København. Den brasilianske afrobeat-inspirerede gruppe Bixiga 70, den svenske freejazz-trio Fire! og den prisvindende ECM-trio Jakob Bro/Thomas Morgan/Joey Baron er blot nogle af de internationale navne, som kan opleves i Aarhus, hvorfra også Aarhus Jazz Orchestra feat. Kurt Rosenwinkel & Geir Lysne tager på skandinavisk Vinterjazz-turne.

Den spanske vokaldiva Concha Buika er tilbage i Koncertsalen, DR Koncerthuset, mens Hammond-fænoment Dr. Lonnie Smith rykker ind på Jazzhus Montmartre tre aftener i træk. Af øvrige internationale highlights finder man Arve Henriksen (NO), James Blood Ulmer (US), Lillian Boutté & Burich-l’Etienne New Orleans Ensemble (US/DE/DK), Globe Unity Orchestra, Lee Ritenour (US), The Residents (US), Tortoise (US), Rodney Green Quartet feat. Warren Wolf (US), Guy Forsyth (US), Amati & Dorado Schmitt Quintet (FR/DK), Sekou Kouyate (GUI), Pierre Bastien (FR), Artaud Beats (UK), samt Blicher-Hemmer-Gadd, som giver koncert i Det Musiske Hus – Frederikshavn.

Blandt de mest bemærkelsesværdige danske projekter finder man SØLVTØJET med Kresten Osgood, Jesper Thilo, Lotte Anker, Lars Skinnebach m.fl., som besøger fem byer på festivalen, og koncerttemaet Wild at Heart med Eget Værelse og Shitney (Maria Faust, Qarin Wikström, Katrine Amsler), der rejser fra by til by. DR Big Bandet er på turné i Jylland fra Sønderborg til Brønderslev, og derudover finder man selvfølgelig en masse både velkendte og nye danske projekter som eksempelvis Cæcilie Norby & Lars Danielsson (DK/SE), Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine (DK/CU), Hugh Steinmetz Sekstet, Sinne Eeg, Live Foyn Friis, 3 x Hess, Carsten Dahl, CTM, DJ Hvad, Maria Faust, Ibrahim Electric, The Black Nothing, Søren Kjærgaard/Paul Lovens (DK/DE), JazzKamikaze, Jesper Thilo, Remembering Billy Strayhorn (US/DK) og mange flere.

Svend Asmussens 100 års fødselsdag (den 28. februar) markeres i særlig grad, når Mads Tolling Quartet spiller hyldestkoncerter til den danske musiklegende i hhv. Den Sorte Diamant og Gladsaxe Jazzklub.

 

Om Vinterjazz

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer mere end 600 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Frederikshavn. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale og danske highlights på turné, særlige projekter og koncertrækker, samt temaer som Wild at Heart, Jazz for Kids og Tributes.

Denne 16. udgave af Vinterjazz er udvidet med en uge og finder sted den 5.-28. februar 2016. Det sker dels for at inkludere en ekstra weekend i festivalen og imødekomme de særlige projekter, som finder sted i skolernes vinterferie, samt for at tiltrække nogle af de internationale navne, som turnerer i sidste halvdel af februar. I år byder festivalen velkommen til næsten 20 nye venues fra Jazz9700 i Brønderslev, Skolegade 4 Hjørring og Det Musiske Hus i nord til Pitstop i Kolding, Musikhuset i Slagelse og Den Blå Planet på Amager, blot for at nævne nogle få.

Det, der gør Vinterjazz til en særlig musikbegivenhed, er, at det er et landsdækkende sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, store og små byer – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt. I modsætning til sommerens festival(er), så er Vinterjazz først og fremmest en klubfestival, som kickstarter sæsonen for de mange jazzspillesteder og arrangører, som alle skaber et miljø, hvor jazzen kan udvikle sig og leve året rundt.

Derfor er det også med stor glæde, at Vinterjazz i år kan sætte ny rekord med mere end 100 venues, 22 uafhængige arrangører og mere end 600 koncerter.

Planlæg din festival på Mit Jazz.dk eller med appen Live Jazz Danmark, som kan downloades gratis til iOS og Android.