Vinterjazz 2016 – Tak for i år!


Den 16. udgave af den landsdækkende musikfestival Vinterjazz sluttede søndag aften efter 24 dage med over 650 koncerter på 100 venues. Dermed sætter årets festival ny rekord i antallet af koncerter, hvilket blandt andet skyldes, at Vinterjazz er udvidet med en uge i forhold til sidste år.

Vinterjazz har budt på internationale hovednavne som Concha Buika, Tomasz Stanko og Dr. Lonnie Smith, alle de danske jazzstjerner og i alt næsten 20 nye venues fra Jazz9700 i Brønderslev, Skolegade 4 Hjørring og Det Musiske Hus i nord til Pitstop i Kolding, Musikhuset i Slagelse og Den Blå Planet på Amager, blot for at nævne nogle få.

Af landsdækkende projekter er det særligt værd at nævne Danmarkspremieren på SØLVTØJET med Kresten Osgood, Jesper Thilo, Lotte Anker m.fl., som rejste forbi Kolding, Aarhus, Vordingborg, København og Albertslund. DR Big Bandet var på tour i det jyske fra Sønderborg til Brønderslev, mens koncertkaravanen Wild at Heart med Shitney (Maria Faust, Qarin Wikström, Katrine Amsler) og Eget Værelse var på tour i alle JazzCamp for Piger-byer.

Sekretariatet for Vinterjazz siger tak for i år til alle spillesteder, musikere, publikum og samarbejdspartnere. En særlig tak til festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden samt Statens Kunstfond og Arthur Hotels.