Eklektiske Blood Sweat Drum + Bass drager ud i Vinterjazzlandskabet med Dawda Jobarteh og Palle Mikkelborg


Det mangefacetterede danske bigband Blood Sweat Drum + Bass indleder under Vinterjazz 2021 et enestående samarbejde med den herboende gambianske komponist, koraspiller og sanger Dawda Jobarteh. Det nye projekt når blandt andet forbi Godset i Kolding, hvor gruppen medbringer ikoniske Palle Mikkelborg

Dawda Jobarteh er allerede stærkt integreret i den danske jazz/pop scene igennem en lang række samarbejder med andre kunstnere – blandt andre trommeslager Stefan Pasborg, med hvem han over en årrække har spillet et væld af duokoncerter.

Det 25 personer store Blood Sweat Drum + Bass, der snart kan fejre sit 20 års jubilæum, har tradition for at udvide bigband-konceptet og krydse musikalske grænser. Det legesyge og nysgerrige band spiller en unik blanding af stilarter med elementer fra verdensmusik, futuristisk rock og triphop. Det er derfor ikke overraskende, at der nu er kommet et samarbejde i stand med Dawda Jobarteh. Idéen opstod, efter Blood Sweat Drum + Bass’ leder og idémand Jens Christian “Chappe” Jensen og Dawda Jobarteh arbejdede sammen på et internationalt stævne for verdensmusik i 2019.

Det nye fælles projekt spiller under Vinterjazz 2021 en række koncerter landet rundt – datoer og spillesteder følger. En særlig gæst ved koncerten på Godset er dog bigbandets mangeårige samarbejdspartner Palle Mikkelborg, som i øvrigt også tidligere har arbejdet sammen med Dawda Jobarteh. Koncerten vil byde på Dawda Jobartehs egne sange i helt nye arrangementer, hvor Blood Sweat Drum + Bass’ særlige lyd med den stærke rytmegruppe, de elektroniske elementer, de mange blæsere og vokaler, bliver flettet sammen med helt nyskrevet musik af “Chappe” – og hermed opstår et helt nyt bud på Blood Sweat Drum + Bass’ udtryk.

Se alle koncerter med Blood Sweat Drum + Bass feat. Dawda Jobarteh på Vinterjazz 2021

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, der finder sted i sin 21. udgave den 5.-28. februar 2021. Festivalens line-up offentliggøres løbende på www.jazz.dk/vinterjazz-2021/program. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.