Den islandske multiinstrumentalist Ólafur Arnalds til Copenhagen Jazz Festival 2022


Den prisvindende komponist og producer Ólafur Arnalds fylder DR Koncerthuset med overjordiske harmonier, der forbinder klassisk og elektronisk musik. Den islandske multiinstrumentalist er tilbage på landevejen med det monumentale værk ‘some kind of peace’, der for nyligt er nomineret til to Grammyer og til sommer placerer ham som et af hovednavnene på Copenhagen Jazz Festival 2022. Koncerten er den eneste i Skandinavien.

Ólafurs performances har bjergtaget lyttere overalt i verden. Han er kendt for sine fortryllende og intense koncerter, der åbner rum for samhørighed og giver plads til intimitet og sårbarhed i den musikalske oplevelse. Med det nye album inviterer han publikum med på en rejse i sit mest personlige og åbenhjertige værk til dato – skrevet under pandemien og fremført live for første gang nogensinde i 2022.

Hans seneste turné i kølvandet på det storroste projekt “re:member” samlede hundredetusinder af fans fordelt på 150 stop, hvor Ólafur Arnalds bl.a. spillede udsolgte koncerter på ikoniske steder som Royal Albert Hall, Elbphilharmonie, Sydney Opera House og ikke mindst DR Koncerthusets koncertsal, hvor han gav en forrygende koncert under Vinterjazz 2019.

Ólafur og hans musikere har arbejdet på en tryllebindende liveudgave af ‘some kind of peace’, der samler fortid, nutid og nyt materiale. Han rejser blandt andet med sine banebrydende, selvspillende Stratus-pianoer, der er programmeret til at skabe uventede harmonier og overraskende melodiske sekvenser, der gør enhver koncert unik.

‘some kind of peace’ er et album, der handler om at sænke paraderne for omverdenen, og som hylder åbenhed og ærlighed mod sig selv. I lyset af de seneste års begivenheder står temaerne som et mellemmenneskeligt grundvilkår, og det er også udgangspunktet for det monumentale værk, som hans ensemble nu kan præsentere i en liveudgave.

Den islandske komponist har netop modtaget sine to første amerikanske Grammy-nomineringer for hhv. Best Arrangement, Instruments and Vocals for “​​The Bottom Line” (med Josin) og Best Dance/Electronic Recording for “Loom” (feat. Bonobo). Begge numre er en del af albummet ‘some kind of peace’, som Ólafur Arnalds tager med til Copenhagen Jazz Festival 2022 i DR Koncerthuset som det eneste sted i Skandinavien den 4. juli.

“some kind of peace is captivating from start to finish. It is a gentle and moving album that creates its own world where the music elevates to its creator’s spiritual and artistic universe.” All About Jazz (4.5/5)

“On Some Kind Of Peace, Arnalds has once again crafted an genre-defining album that serves as a much needed moment of reflection.” Line of Best Fit (9/10)

Ólafur Arnalds (IS) – Copenhagen Jazz Festival 2022
Mandag d. 4. juli, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival 2022 finder sted fra 24. juni til 10. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende her på Jazz.dk.