Vinterjazz Highlights #1 – Festivalen åbner med internationalt udsyn og fremadstormende danske talenter


Vinterjazz 2022 begynder 3. februar! Programmet for festivalens forlængede åbningsweekend har globalt udsyn og omfatter en superstjerne fra Mali, irsk folkemusik, New Orleans- og New Yorker-jazz, vestafrikansk koramusik, traditionelle mellemøstlige instrumenter, svensk vokaljazz, melankolsk americana og et nordisk folkejazzbal. Derudover kan du opleve alt det bedste fra den danske jazzscene – og en stribe nye spændende projekter fra næste generation som fx Baryl, J. Ludvig III, Karmen Rõivassepp & Abekejser.

Se alle koncerter: www.jazz.dk/program
Find spillested: www.jazz.dk/spillesteder
Download app: www.jazz.dk/app

Følg løbende med her på Jazz.dk for at læse mere om udvalgte koncerter og lokale tiltag på den landsdækkende Vinterjazz. Husk i øvrigt at holde dig opdateret om eventuelle programændringer på Jazz.dk og i Vinterjazz-appen.

 

Vinterjazz Highlights #1, 3.-6. februar

Den gambianske koraspiller Dawda Jobarteh er aktuel med albummet “Soaring Wild Lands” med Admeta String Quartet, som han præsenterer i en serie af koncerter i løbet af Vinterjazz 2022, begyndende på Giant Steps den 3. februar. Desuden gæster Jobarteh de to koncerter med festivalens helt store navn, maliske Fatoumata Diawara & DR Big Band, der giver koncert i Svendborg og København den 4. og 5. februar.

På Hagge’s i Tønder kan man opleve den populære irske folkemusiker og sanger Eleanor Shanley, hos Jazz i Thy er den amerikanske saxofonist Walt Weiskopf på spil med sin europæiske kvartet, i Aarhus er der svensk triojazz med Lars Jansson, og så kan man desuden høre den israelske newyorker-guitarist Gilad Hekselman på tour med Eyal Lovett Trio fra Aalborg til København.

Kira Skov præsenterer sit duetalbum Spirit Tree med skiftende gæstesolister rundt i landet. Touren starter på Turbinen i Randers den 3. februar, mens Mads Mathias synger duet med den svenske sangerinde Vivian Buczek på Godset i Kolding 4. februar, og det DMA-hædrede liveband Grarup Allstars indtager Slagelse Musikhus 4. februar og Nødebo Kro 6. februar.

Bremer/McCoy kan bl.a. opleves i Musikhuset i Aarhus den 5. februar. Den unge aarhusianske gruppe Baryl giver koncert i Struer Jazzklub den 4. februar, og så mødes den estiske sangerinde Karmen Rõivassepp med Abekejser til den første koncert på Jazz6000 i Kolding 3. februar.

Athletic Progression-trommeslager J. Ludvig III går solo på Huset i København og Dexter i Odense, Ipek Yolu er på programmet på Harders i Svendborg, Ibrahim Electric giver intimkoncerter på Teater Momentum og Xenon i Huset, soulhåbet Mekdes indtager Forbrændingen i Albertslund, og det nye duosamarbejde Luna Ersahin & Rezwan Taha med rødder i kurdisk folkemusik åbner programmet for ALICE cph.

Pianist Carsten Dahl spiller en af sine solokoncerter på Bartof Station, og så er der en unik mulighed for at opleve Hans Ulrik & Frans Bak feat. Henrik Saxgren, der præsenterer særkoncerten “A Twilight Story – Fra Tønder til Thule i musik og billeder” i Hundested Kino.

Det altid medrivende orkester Jazz Five holder 25 års jubilæum efter 2000 koncerter, 8 albums og et utal af kilometer på landevejen. Det fejres med en koncert og release party på Drop Inn lørdag 5. februar med en special guest med rødder i én af New Orleans’ stolte musikfamilier: sangerinden Tricia Boutté.

I Aalborg er åbningsweekenden kurateret af Huset i Hasserisgade og Supernova Vinterjazz Blast, som bl.a. præsenterer Kenneth Dahl Knudsens nye ensemble ATLAS. Med sin nye sekstet har han allieret sig med en række fantastiske musikere med rod i forskellige traditioner. Oud-virtuos Wassim Mukdad er rundet af den klassiske syriske musik, mens duduk-spilleren Ertan Tekin er formidler af traditionel kurdisk musik. Atlas fuldendes af den israelske jazzpianist Eyal Lovett, den ukrainske folkesangerinde Ganna Gryniva, og den rumænske viola-spiller Marius Ungureanu.

Læs mere og køb billet til de omtalte koncerter – her

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2022 finder sted på 150 venues den 3.-27. februar. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.