Vinterjazz Highlights #5 – Ugens udvalgte sætter fokus på det globale i det lokale


Den tredje weekend på årets landsdækkende Vinterjazz er et nyt festfyrværkeri af hovednavne på lokale scener, tværkulturelle projekter og progressive unge navne.

Se alle koncerter: www.jazz.dk/program
Find spillested: www.jazz.dk/spillesteder
Download app: www.jazz.dk/app

Følg løbende med her på Jazz.dk for at læse mere om ugens highlights og særlige tiltag på den landsdækkende Vinterjazz. Du kan i øvrigt holde dig opdateret om eventuelle programændringer på Jazz.dk og i Vinterjazz-appen.

 

Vinterjazz Highlights #5, 17.-20. februar

Ugens Vinterjazz bringer os landet rundt. Den internationalt anerkendte Sinne Eeg Group + Horns afrunder den nye festivalsatsning i Esbjerg søndag den 20. februar på Tobakken. Duoen Bremer/McCoy, der udgiver musik på David Byrnes label Luaka Bop i New York, giver koncert på Sølballegård på Mols samt på Fermaten i Herning – samme sted kan man også kan høre et andet dansk hovednavn, nemlig Kira Skov, der spiller sangene fra sit anmelderroste korrespondance-album “Spirit Tree” lørdag den 19. februar.

Den førende britiske sangerinde Claire Martin hylder de store jazzdivaer akkompagneret af sin faste danske trio på hhv. Flensborghus hos Sydslesvigsk Forening i Flensborg og på det historiske Jazzhus Montmartre i København, mens den DMA Jazz-nominerede Morten Schantz Trio ”Dynasty” spiller på Godset i Kolding, Kulturhuset Islands Brygge i København og i Torup Musikforening ved Hundested.

Torsdag den 18. februar rejser Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement til Giant Steps i Svendborg, og samme aften er koraspiller Dawda Jobarteh With Strings på programmet hos Huset i Hasserisgade. Hvalfugl bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazz, og trioen fortsætter sin Vinterjazz-turné i denne weekend på Kedelhuset i Silkeborg og Tapperiet i Kolding. Et andet festivalaktuelt projekt, Jens Blendstrup / Jeppe Zeeberg / Oliver Laumann, spiller to koncerter i Aalborg, mens pianisten Malthe Jepsen giver koncert i Aarhus i forbindelse med modtagelsen af årets Aarhus Jazz Talent-pris.

Weekenden byder på en række særprojekter, der er værd at lægge mærke til: På teaterscenen Xenon i Huset i København er det frittænkende dansk-svensk-norsk-islandske Horse Orchestra i gang med et residency, der kulminerer med en koncert lørdag den 19. februar med nyt materiale og opsætning i en til lejligheden sammensat scenografi af Marie Boye Thomsen.

I Koncertkirken kan man opleve det anmelderroste storværk for syv vokaler, syv saxofoner og syv kontrabasser, når den herboende canadiske komponist Calum Builder præsenterer “Messe” lørdag den 19. februar (“en smuk og overvældende oplevelse” ♥♥♥♥♥♥ ifølge Politiken), og samme sted kan man fredag d. 18. februar tage del i den avantgardistiske elektroniske Hypno Club med kapaciteter som SØS Gunver Ryberg, Bjørn Svin og den chilenskfødte producer Cristian Vogel.

Spejder man videre langs kanten af jazzen, så er den alternative amerikanske guitarist Thalia Zedek på sjældent dansk besøg hos Momentum i Odense, det nye samarbejde mellem KALEIIDO x Yellow Spoon kan opleves på H15 i København og på Radar i Aarhus, den gotiske singer-songwriter Bona Fide indtager Posten i Odense, multikulturelle modernister AySay og Meejah giver dobbeltkoncert på Spillestedet Stengade i Københavns, mens norske Nils Økland Band vender tilbage til Brorsons Kirke på Nørrebro med sin hardangerfele og opdaterede bud på den nordiske folkemusik.

I hovedstaden kan man også høre en række meget forskellige bud på fremtidens jazz med unge navne som: Nausia + Smag På Dig Selv dobbeltkoncert på Karens Minde Kulturhus, den dansk-berlinske Nissen Mosh på Mellemrummet, instrumentaltrioen Papir på Loppen, samt Maria Dybbroe feat. Knut Aalefjær i Kulturtårnet på Knippelsbro, David Miilmann Group på Enghave Plads 9 og Bjørn Ingelstam på Charlie Scott’s.

Læs mere og køb billet til de omtalte koncerter – her

Ugens børnejazz omfatter bl.a. Basie for Børn, der fortæller historien om Count Basie i børnehøjde, en elektronisk børnekoncert med Rumpistol – Tilbage til fremtiden og den dansk-ghanesiske Rhythm and Wind Trio. Se alt børnejazz i artiklen her: https://jazz.dk/vinterjazz-2022/nyheder/oplev-masser-af-vinterjazz-for-boern-i-vinterferien/

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2022 finder sted på 150 venues den 3.-27. februar. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.